Čas je za zabavo!

KAJ JE HOBBYHORSING?

HOBBYHORSING JE ŠPORTNA DISCIPLINA 21. STOLETJA ZA OTROKE IN NAJSTNIKE, KI SE Z JEŽO KONJIČKOV NA PALICI (HOBBY HORSE) ZGLEDUJE PO PRAVEM DRESURNEM JAHANJU IN PRESKAKOVANJU OVIR. HOBBYHORSING NAVDUŠENCI SVOJEGA KONJA POGOSTO IZDELAJO SAMI, V ČIMBOLJ REALISTIČNI PODOBI.

Hobbyhorsing je odličen način za:

  • razvoj koordinacije in gibčnosti
  • izboljšanje ravnotežja in telesne drže
  • razvijanje ritma
  • urjenje spomina
  • spodbujanje ustvarjalnosti in domišljije
  • spoznavanje konjeništva
  • socializacijo in prijateljstvo

Pri hobbyhorsing preskakovanju je potrebno ovire preskočiti v predpisanem zaporedju, v čimkrajšem času. Najbolj predani in izkušeni uspejo s svojim konjem preskočiti tudi preko 120 cm.

Pri hobbyhorsing dresurnem jahanju se izvajajo različni načini hoje in elementi v gibanju, ki jih je potrebno na videz lahkotno izvesti in povezati v predpisanem zaporedju in času ali v prostem programu po glasbi, v različnih težavnostnih nivojih.

V džavah kjer je hobbyhorsing dobro razvit poteka dejavnost pod vodstvom trenerjev, ki si prizadevajo, da njihovi varovanci dosežejo najboljše rezultate na tekmovanjih. Na finskem, od koder hobbyhorsing izvira, je hobbyhorsing nacionalni šport, kjer prirejajo državna prvenstva.

Fred Sundwall, generalni sekretar finske konjeniške zveze, hobbyhorsing ocenjuje zelo pozitivno:

“Mislimo, da je preprosto čudovito, da je hobbyhorsing postal fenomen in tako priljubljen. Otrokom in najstnikom, ki nimajo pravih konj, daje priložnost, da so v stiku z njimi zunaj hlevov in jahalnih šol.”

Hobbyhorsing je dejansko šport, primeren za otroke vseh starosti in sposobnosti. Otroci s skupnimi interesi hitro postanejo prijatelji, ki svoj prosti čas preživljajo v aktivnem gibanju, v vlogah konjarjev ter polni ustvarjalnosti z izdelovanjem svojih konj in številnih dodatkov.

ZAČETKI HOBBYHORSINGA V SLOVENIJI

V Sloveniji hobbyhorsing spodbuja arhitektka Raša Böhm Vidmar, ki si prizadeva, da bi se otroci spet znali igrati brez pretirane rabe ekranov. V Slovenskem etnografskem muzeju vodi konjeniška rojstnodnevna praznovanja, kjer se otroci po ogledu razstave Sveti konji-nebesni jezdeci spoznajo s hobbyhorsingom. Iz svoje kreativnosti črpa ideje za ustvarjanje in krepitev domišljije. Je urednica portala v nastajanju hobbyhorsing.si in portala hijahop.si kjer oblikuje zabavo za konjeljubce, vključno z njenimi Zvočnimi podkvami.  Je tudi urednica konjeniškega zemljevida, kjer na enem mestu predstavlja konjeniške točke in njihovo ponudbo po celi Sloveniji, od jahalnih šol, počitniških taborov do terapij s pomočjo konja.

Ste pripravljeni na pravo konjeniško zabavo?
Kontaktirajte nas na party@hobbyhorsing.si

Back To Top
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

First Birthday Party

Lorem ipsum dolor sit amet, cu dicant admodum vim. Id dicam evertitur pri, duis commodo ornatus eos no.